Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че се стреми да подобри

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че се стреми да подобри
Коментари Харесай

Лукашенко казва, че иска да подобри отношенията с Полша

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че се стреми да усъвършенства връзките с Полша на фона на нарасналото напрежение към граничните въпроси сред двете страни, написа " Политико ".

Беларуският президент каза, че Минск би трябвало да заобикаля утежняване на връзките със западните страни, добавяйки, че Беларус " не би трябвало да изоставя контактите с високотехнологичния Запад ", съгласно информация на беларуската осведомителна организация Белта.

" Сега вършим пари основно на Изток: в Русия, в Китай. Но не би трябвало да изоставяме контактите с високотехнологичния Запад. Те са близо, Европейският съюз е наш комшия. И би трябвало да поддържаме контакт с тях. Готови сме да създадем това, само че би трябвало да обърнем дължимото внимание на личните си ползи ", сподели той в петък, цитиран от Белта.

" Трябва да приказваме с поляците. Казах на премиера да се свърже с тях. Ако желаят, можем да приказваме, да си оправим връзките. Ние сме съседи и това не може да се избира, съседите са дадени от Бога ", сподели Лукашенко.

Полският заместител външен министър Павел Яблонски отхвърли мненията на Лукашенко като " празни думи ".

Полското държавно управление усилва военното си наличие на границата с Беларус, защото Варшава е обезпокоена от наличието на съветски наемници в прилежащата страна и засилената незаконна имиграция от Беларус.

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак каза в радио изявление в четвъртък, че 10 000 войници ще бъдат ситуирани в граничната зона с Беларус в ход " за въздържане на агресора ". Министърът цитира голям брой " провокации " от страна на Беларус, в това число нарушение на полското въздушно пространство и увеличение на опитите за нелегално прекосяване на границата.

Полският министър председател Матеуш Моравецки разкри наличието на повече от 100 наемници от групата Вагнер в граничната зона в края на юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР